Fatih Anadolu Lisesi

MEHMET BEY MAH. 157. SOKAK NO11 MERKEZ/KARAMAN
Vizyon
En büyük idealimiz, Cumhuriyete bağlı, insan haklarına saygılı, vatanı ve milletine faydalı, sorumluluklarını bilen, özgüvenini kazanmış, öz kültürünü koruyan, yeniliklere açık, duygu merkezinde sevgi olan, okuduğu okullardan her zaman gururla söz edecek, başarılarından söz ettirecek bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Biz öğrencilerimizi çağdaş eğitim metotları kullanarak, kendiyle barışık, geçmişine bağlı, geleceğe yön veren, sorumlu, sorgulayan ve duyarlı bireyler olarak yükseköğretime ve hayata en iyi şekilde hazırlamak için varız.
Kütüphane Kitap Sayısı :2030
DERS BAŞLAMA:08.10 DERS BİTİŞ :16.00
KALORİFER-DOĞALGAZ
Birinci Yabancı Dil İngilizce, İkinci Yabancı Dil Almanca
4 nolu şehiriçi dolmuşla ulaşılabilir
Öğrenci servisleri bulunmaktadır.
Karamanoğlu Mehmet Bey Mahallesi, Gölyeri Mevki
1km
YGS ´de % 100 başarılı, Üniversiteye Yerleşmede % 52 başarılı
% 52
Sportif Etkinlikler
Okulumuz sportif faaliyetlere bir çok branşta katılmakta olup, İl düzeyinde önemli başarıları ve şampiyonlukları vardır. Ayrıca Okul içinde Masatenisi, Voleybol, Futbol, Satranç gibi alanlarda bireysel ve takım sporları faaliyetleri düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Fatih Anadolu Lisesi Bilimsel çalışmalara çok büyük önem vermekte ve bu konuda faal olan öğrenci ve öğretmenlerine her türlü desteği sağlamaktadır.TUBİTAK ve ERASMUS projelerine okulumuzdan katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuz hem ülke genelinde düzenlenen proje çalışmalarına katkı vermekte hem de okulumuz içinde proje çalışmaları üretmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz geçmiş dönemde hem öğrenci hem de öğretmen katılımıyla "Okumak Gelişmektir" Erasmus+ projesi kapsamında İtalya, Fransa, İspanya, Romanya ve Yunanistan ile ortaklıklar kurup projeler yürütmüştür. Gelecek dönemler yurt dışı proje faaliyetleri için çalışmalarını devam ettirmektedir.
Okul Kapalı Spor Salonumuz bulunmaktadır.